
Błonnik zawarty w otrębach powoduje, że produkty przemiany materii są szybciej usuwane z naszego organizmu, utrudniając tym samym powstawanie chorób przewodu pokarmowego.[...]
Oprócz wysokiej zawartości błonnika pokarmowego, aż 12% pieczywo cechuje się różnorodnością dodanych naturalnych składników, z których każdy ma ważne właściwości dla naszego organizmu np.: otręby owsiane mają wysoką zawartość błonnika rozpuszczalnego, którego częścią są beta glukany, a te obniżają stężenie cholesterolu we krwi. Otręby żytnie charakteryzują się również wysoką zawartością błonnika, witamin
z grupy B i A oraz składników mineralnych takich[...]
Pieczywo chrupkie żytne, pszenne,kukurydziane,z otrębami, błonnikowe wytwarzane tylko i wyłącznie z nasion zbóż.[...]

Pieczywo chrupkie lekkie graham wytwarzane jest tylko i wyłącznie z ziarem pszenicy oraz kaszki kukurydzianej bez dodatków srodków konserwujących i smakowych.[...]

Wytwarzane przez nas pieczywo kukurydziane jest doskonałym suplementem diety. Wytwarzane jest tylko i wyłącznie z kaszki kukurydzianej, dlatego smiało można go polecić dla osób które stosuja dietę bezglutenową[...]

Wytwarzane przez nas pieczywo chrupkie lekkie posiada wiele cennych wartości odżywczych. Do jego produkcji wykorzystujemy tylko i wyłącznie ziarna żyta oraz kaszkę kukurydziana dlatego można smiało powiedzieć iż jest to produkt NATURALNY.[...]